Verksamhet

SeniorNet Sweden är en ideell förening, som har till ändamål att främja seniorers förmåga att använda den moderna IT-teknik som är nödvändig i dagens samhälle. Grundidé: Seniorer hjälper seniorer med digital kommunikation och internet.
Du hittar massor av information på hemsidan: seniornet.se   SeniorNet Örebro med ungefär 300 medlemmar är en av 45 lokala klubbar. Vi har verksamhet i Örebro län och välkomnar alla som vill vara med. Medlemsavgiften är 250 kronor per år.

 

Hitta till oss

SeniorNet Örebro studiecirklar och IT-caféer håller vi normalt i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler,  Fabriksgatan 8, Örebro och på Skolvägen 10-12 i Kumla. I Nora håller vi våra medlemsmöten i Biblioteket, Storgatan 15. Några informationsträffar bokar vi i Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13, Örebro. Aktuell information om tid och plats för aktiviteter hittar du under menyfliken: Start.

Studiecirklar

Utbildning är basen i vår verksamhet. I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan ordnar vi studiecirklar. ”Seniorer hjälper seniorer” är grundtanken. I små grupper, med låga avgifter och lokaler mitt i stan.

Alla jobbar ideellt och vi är inte anslutna till någon politisk eller ideologisk organisation. Medlemmar är med och bestämmer vilka cirklar som ska starta och påverkar innehållet. Vill du delta mer aktivt som cirkelledare är du mer än välkommen, klicka på länken Intro.Cirkelledare

Support

Vi har en supportgrupp som hjälper våra medlemmar med datorproblem. Våra handledare hjälper också gärna till. Du hittar mer information om det under menyfliken: IT Support

Träffar

Vi träffas varannan tisdagar kl. 14-16 (udda veckor) under vår och höst på Fabriksgatan 8 i Örebro i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler.  Några IT-caféer med gästföreläsare är öppna för allmänheten men normalt är det tillfälle för medlemmar att diskutera olika teman och fika tillsammans. Vi ordnar även andra sammankomster med IT-tema. Du hittar aktuell information på Startsidan.

Alla onsdagar håller vi i ett digitalt möte klockan 14-15. Intresserade samtalar om IT frågor och tipsar varandra. Vi använder programmet Zoom och du deltar genom att klicka på länken: https://zoom.us/j/99918717090

Rabatter

Som medlem i SeniorNet erbjuder en rad företag särskilda förmåner och rabatter. Du hittar dem på hemsidan för SeniorNet Sweden. https://seniornet.se/medlemskap/medlemssidor/rabatter/.

Alla är välkomna i vår förening!

Kontaktuppgifter finns under menyn: Styrelsen.

Studiematerial på webben

Vill du fördjupa dig på egen hand finns en uppsjö av studietips från SeniorNet som i de flesta fall inte kostar något. Passa på att utforska och ta del av utbudet i din egen takt. Adressen till SeniorNet Sweden är: seniornet.se. Du loggar in med medlemsnummer och lösenord för att nå studiematerialet.

Uppdaterad 20240303/pt